Свята ніч з зірками: Світлана Тарабарова приготувала різдвяне печиво з сином – рецепт

4 січня 2022, 17:00
Читать новость на русском

У гарячий новорічно-різдвяний сезон Світлана Тарабарова все ж знаходить час, щоб накрити стіл на Святвечір. З 24 каналом співачка поділилась рецептом пісного різдвяного печива, яке готує з 3-річним сином Іваном.

У рамках проєкту "Свята ніч з зірками" Світлана Тарабарова розповіла простий і швидкий рецепт домашнього печива. З ним впорається навіть малюк, адже зіркова матуся не вперше готує десерт з 3-річним сином Іваном.

Не пропустіть Свята ніч з зірками: рецепт різдвяного пирога від Олександри Кучеренко

Важливо! Цікаво, що ж готують українські зірки в передвечір Різдва? Сайт 24 каналу запустив спецпроєкт "Свята ніч з зірками", де з 1 по 6 січня ми опублікуємо найцікавіше пісне меню до святкового столу. З першою різдвяною зіркою ви зможете посмакувати стравами, які також будуть на Святій вечері у ваших улюблених артистів.

Авторка проєкту – керівниця розділу LifeStyle 24 Уляна Журба

Успішна артистка зізнається, що на Святвечір у їхньому розкішному будинку не гамірно, у них панує спокійна атмосфера. Єдині гості, які навідуються до зіркової сім'ї 6 січня, – хрещені батьки Марійки та Івана.

"Святвечір чекаємо лише хрещених наших дітей. Ми збираємося разом, співаємо колядки, смакуємо різну кутю – кожен із друзів приносить свою," – ексклюзивно ділиться Світлана Тарабарова. 

Сама зірка робить кутю за сімейним рецептом, який передавався від бабусі до мами, а від мами – до неї та сестер. Крім того, Світлана завжди готує рибу з рисом або картоплею, а на десерт – випікає різдвяне печиво. 

Різдвяне печиво ми випікаємо самі. Раніше це робила лише я, а зараз вже Іван допомагає. Абсолютно всі обожнюють це печиво – я, Олексій, Іван, Марійка. Розлітається дуже швидко,
– розповідає артистка.

У 3-річного хлопчика неабиякий хист до кулінарії. Він охоче місить і розкачує тісто, вирізає печиво вигадливими формочками та викладає на деко. Світлана Тарабарова гарантує, що в дітей від цього процесу залишиться маса вражень, а в заклопотаних господинь – час на інші 11 страв на святковий стіл до Святвечора.

До слова Свята ніч з зірками: Олександр та Юлія Божики поділилися рецептом тушкованої капусти з квасолею

Світлана Тарабарова на кухні з сином / Фото співачки для 24 каналу

Рецепт різдвяного печива від Світлани Тарабарової

Інгредієнти для різдвяного печива 

  • борошно – 350 грамів; 
  • кукурудзяний (або картопляний) крохмаль – 150 грамів; 
  • сіль – пів чайної ложки; 
  • розпушувач – 1 чайна ложка; 
  • цукор – 190 грамів; 
  • вода – 150 мілілітрів; 
  • рослинна олія – 150 мілілітрів; 
  • ванільний цукор; 
  • цукрова пудра;
  • мелена кориця. 

Спосіб приготування різдвяного печива від Світлани Тарабарової

  • Просійте борошно та крохмаль. Додайте до них сіль і розпушувач.
  • Окремо змішайте цукор, ванільний цукор та воду. Кристали повинні розчинитися.

Світлана Тарабарова готує різдвяне печиво з сином / Фото співачки для 24 каналу

Зверніть увагу Свята ніч з зірками: ексклюзивний рецепт різдвяного кулешу від Alyosha

  • Додайте до сухих інгредієнтів рослинну олію та ретельно перемішайте. Потім влийте воду з цукром і замісіть однорідне тісто. 

Світлана Тарабарова готує різдвяне печиво з сином / Фото співачки для 24 каналу

  • Слід вим'яти тісто руками на присипаному борошном столі. Розкачайте його пластом завтовшки приблизно 3 міліметри і виріжте печиво пластиковими (чи залізними) формочками. 

Світлана Тарабарова готує різдвяне печиво з сином / Фото співачки для 24 каналу

Світлана Тарабарова готує різдвяне печиво з сином / Фото співачки для 24 каналу

​Цікаво Свята ніч з зірками: Наталка Карпа розповіла рецепт борщу з грибними вушками

Світлана Тарабарова готує різдвяне печиво з сином / Фото співачки для 24 каналу

Світлана Тарабарова готує різдвяне печиво з сином / Фото співачки для 24 каналу

  • Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом для випічки.
  • Випікайте 12 – 15 хвилин при температурі 180 градусів. Коли краї підрум'яняться – діставайте печиво з духовки. Воно повинно залишитися світлим.
  • Для декору змішайте цукрову пудру з меленою корицею і посипте печиво, коли воно ще тепле. Все, подавайте ароматний десерт на стіл.

Ці секретні інгредієнти додають особливого смаку не тільки печиву, а й наповнюють весь будинок. Цукрова пудра з корицею ще на теплому печиві починає танути, аромат стоїть на весь дім. Це і є атмосфера Різдва,
– ділиться Світлана Тарабарова. 

Різдвяне печиво від Світлани Тарабарової / Фото співачки для 24 каналу

Різдвяне печиво від Світлани Тарабарової / Фото співачки для 24 каналу