Володарка титулу "Міс Україна 2016" Олександра Кучеренко зізнається, що Різдво – одне з найулюбленіших свят у її родині. Якщо за кутю на святковому столі відповідає бабуся телезірки, то вони з мамою з року в рік готують пиріг "Різдвяний віночок".

Читайте також Свята ніч з зірками: Олександр та Юлія Божики поділилися рецептом тушкованої капусти з квасолею

Олександра Кучеренко про різдвяний пиріг і сімейні традиції

Цей пісний десерт – дуже легкий в приготуванні. Він складається з інгредієнтів, які є на кожній кухні – борошно, цукор, рослинна олія, розпушувач. Для яскравого смаку та аромату залишається додати лише сухофрукти, горіхи і прянощі.

Пиріг "Різдвяний віночок" / Фото Олександри Кучеренко для 24 каналу

Пиріг "Різдвяний віночок" виглядає як справжня прикраса! Щороку Олександра Кучеренко декорує його по-різному, вкладаючи сакральний сенс для своєї сім'ї, а цього разу й для читачів 24 каналу. Зірка використала класичні новорічні кольори – білий, зелений та червоний:

  • зелені гілочки розмарину, що створили ефект хвої, уособлюють життя і розвиток;
  • червоні ягоди калини і журавлини символізують любов;
  • біла помадка з цукрової пудри та лимону – чистоту і добро.

Ваніль, родзинки, горіхи, цукати, цедра апельсина та лимона, гілочки розмарину – усіма цими запахами наповнюється дім. Виходить таке розмаїття, не віриться навіть, що пиріг пісний. Тому ця страва може зайняти місце на кожному різдвяному столі,
– запевняє "Міс Україна 2016".

"Нема нічого більш затишного й приємного, ніж взимку зібратися з рідними в теплій, красивій, чистій оселі, запалити свічки, заварити чай, скуштувати пиріг і разом насолоджуватися святом. Це така проста, але така важлива традиція нашої сім'ї, яка об'єднує, робить щасливими і надихає на рік вперед", – ексклюзивно ділиться Олександра Кучеренко.

До теми Свята ніч з зірками: Наталка Карпа розповіла рецепт борщу з грибними вушками

Олександра Кучеренко з пирогом "Різдвяний віночок" / Фото ведучої для 24 каналу

Рецепт пирога "Різдвяний віночок" від Олександри Кучеренко

Інгредієнти для пирога "Різдвяний віночок"

  • борошно – 250 грамів;
  • розпушувач – 1 пакетик;
  • рослинна олія – 100 грамів;
  • апельсин – 2 штуки;
  • лимон – пів фрукта;
  • цукор – 150 грамів;
  • дрібка солі;
  • ванілін;
  • мелена кориця;
  • родзинки – білі та чорні;
  • горіхи;
  • цукати.

Для декору пирога "Різдвяний віночок"

  • цукрова пудра – 150 грамів;
  • зелені гілочки розмарину;
  • ягоди калини;
  • червоні ягоди журавлини;
  • палочка кориці.

До слова Свята ніч з зірками: ексклюзивний рецепт різдвяного кулешу від Alyosha

Спосіб приготування пирога "Різдвяний віночок" – покроковий рецепт з фото

  • Апельсини та лимон ретельно вимийте, насухо витріть і натріть цедру на найдрібнішій тертці, не зачіпаючи білий шар шкірки.

Приготування пирога "Різдвяний віночок" / Фото Олександри Кучеренко для 24 каналу

  • Очищені цитрусові – апельсин і пів лимона – пропустіть через блендер.

Приготування пирога "Різдвяний віночок" / Фото Олександри Кучеренко для 24 каналу

  • Змішайте цедру з м'якоттю, додайте рослинну олію, цукор та дрібку солі.

Приготування пирога "Різдвяний віночок" / Фото Олександри Кучеренко для 24 каналу

  • Просійте борошно через дрібне сито, змішайте з розпушувачем і ваніліном. Додайте до загальної маси.

Приготування пирога "Різдвяний віночок" / Фото Олександри Кучеренко для 24 каналу

  • ​У густе тісто покладіть цукати, родзинки, горіхи та мелену корицю. Ретельно розмішайте до однорідної консистенції.

Приготування пирога "Різдвяний віночок" / Фото Олександри Кучеренко для 24 каналу

Приготування пирога "Різдвяний віночок" / Фото Олександри Кучеренко для 24 каналу

  • Тісто рівномірно розмістіть по круглій формі для випічки. Відправте пиріг у попередньо розігріту до 185 градусів духовку. Випікайте 40 хвилин.

Приготування пирога "Різдвяний віночок" / Фото Олександри Кучеренко для 24 каналу

  • У той час, як "Різдвяний віночок" випікається, зробіть білу помадку. До цукрової пудри додайте сік половини лимона, розмішайте до утворення густої, тягучої маси.

Приготування пирога "Різдвяний віночок" / Фото Олександри Кучеренко для 24 каналу

  • Готовий різдвяний пиріг полийте глазур'ю та прикрасьте гілочками розмарину, червоними ягодами калини та журавлини, палочкою кориці. Ваші гості будуть у захваті від такого пісного десерту на Святвечір.

Приготування пирога "Різдвяний віночок" / Фото Олександри Кучеренко для 24 каналу

Пиріг "Різдвяний віночок" / Фото Олександри Кучеренко для 24 каналу

Пиріг "Різдвяний віночок" / Фото Олександри Кучеренко для 24 каналу