Свята ніч з зірками: Євген Клопотенко порекомендував для застілля свій рецепт узвару

5 січня 2022, 14:00
Читать новость на русском

Український кухар та представник престижного рейтингу 50 Next Євген Клопотенко обожнює готувати свій узвар. Проте, як справжньому професіоналу, йому завжди хочеться знайти цікаві рішення та гармонійні поєднання.

Для повноцінної Святої вечері кухар радить також зварити ароматний напій, тому поділився з 24 каналом своїм ексклюзивним рецептом узвару з розмарином.

До теми Свята ніч з зірками: рецепт різдвяного пирога від Олександри Кучеренко

Важливо! Цікаво, що ж готують українські зірки в передвечір Різдва? Сайт 24 каналу запустив спецпроєкт "Свята ніч з зірками", де з 1 по 6 січня ми опублікуємо найцікавіше пісне меню до святкового столу. З першою різдвяною зіркою ви зможете посмакувати стравами, які також будуть на Святій вечері у ваших улюблених артистів.

Авторка проєкту – керівниця розділу LifeStyle 24 Уляна Журба.

Євген Клопотенко наголошує, що узвар з розмарином якнайкраще підійде до будь-якого столу – і до святкового, і до буденного. Але йому, як поціновувачу незвичайних поєднань смаків, завжди хотілося додати в рецепт чогось нового. Чогось, що посилить і розкриє смак сухофруктів.

Я додавав до нього різні трави і спеції і зрештою зупинився на розмарині, який, на мій погляд, надає узвару ідеального хвойного присмаку. Упевнений, що цей смак вам теж сподобається,
– каже Клопотенко.

До слова Свята ніч з зірками: Олександр та Юлія Божики поділилися рецептом тушкованої капусти з квасолею

Рецепт узвару з розмарином

Інгредієнти:

  • сухофрукти (яблука, груші, сливи) – 500 грамів;
  • цукор – 2 – 3 столові ложки;
  • розмарин – 4 гілочки.


Рецепт узвару з розмарином від Євгена Клопотенка / Фото пресслужби

Спосіб приготування узвару з розмарином:

Сухофрукти добре промиваємо. Викладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою.

Доводимо до кипіння, додаємо цукор – особисто Клопотенку подобається, коли узвар не надто солодкий.

Знімаємо з вогню і додаємо гілочки розмарину, порізані великими шматками. Закриваємо кришкою і даємо настоятися.

Для приготування напою загалом потрібно виділити 35 хвилин. 

Читайте також Свята ніч з зірками: Наталка Карпа розповіла рецепт борщу з грибними вушками


Клопотенко поділився рецептом узвару для проєкту "Свята ніч з зірками" / Фото пресслужби