Свята ніч з зірками: ексклюзивний рецепт різдвяного кулешу від Alyosha
Українська співачка Alyosha напередодні Святої вечері поділилася з читачами 24 каналу рецептом кулешу, який не лише прикрашає її різдвяний стіл, а й є відомою козацькою стравою.
Alyosha (справжнє ім'я – Олена Тополя) долучилася до різдвяного проєкту "Свята ніч з зірками". Вона розповіла про особливу страву, яка щороку є на її столі на Святий вечір.
Вас може зацікавити Свята ніч з зірками: Наталка Карпа розповіла рецепт борщу з грибними вушками
Важливо! Цікаво, що ж готують українські зірки в передвечір Різдва? Сайт 24 каналу запустив спецпроєкт "Свята ніч з зірками", де з 1 по 6 січня ми опублікуємо найцікавіше пісне меню до святкового столу. З першою різдвяною зіркою ви зможете посмакувати стравами, які також будуть на Святій вечері у ваших улюблених артистів.Авторка проєкту – керівниця розділу LifeStyle 24 Уляна Журба.
Куліш для мене – це не просто страва. Куліш – це козацька страва, яку дуже любили запорізькі козаки, а я ж із Запоріжжя! Окрім того, Куліш – це дівоче прізвище моєї бабусі. І скажіть, куди дітися від кулешу? Нікуди. Доля!
– прокоментувала Alyosha.
Alyosha біля ялинки / Фото з інстаграму співачки
Дізнавайтеся також Свята ніч з зірками: рецепт різдвяного пирога від Олександри Кучеренко
Рецепт кулешу від Alyosha
Інгредієнти:
- пшоно – 100 грамів;
- картопля – 5 штук;
- цибуля – 1 велика;
- морква – 1 штука;
- корінь петрушки;
- корінь селери;
- кріп;
- петрушка;
- лавровий лист (до смаку);
- сіль (до смаку);
- олія.
Спосіб приготування кулешу від Alyosha:
- Пшоно вимочуємо, промиваємо та відварюємо.
- Цибулю нарізаємо кубиками.
- Моркву натираємо на дрібній терці та обсмажуємо на сковорідці з олією.
- Картоплю вимиваємо, очищаємо та нарізаємо великими шматочками.
- Коріння селери та петрушки також миємо, чистимо. Нарізаємо дрібними шматочками.
- Зауважте, що селера може перебити смак трави, тому варто використовувати лише частину кореня.
- До звареного пшона додаємо овочі, лавровий лист і сіль до смаку.
- Тушкуємо все протягом 5 – 10 хвилин.
- У готову страву додаємо зелень.
- Подаємо куліш до святкового столу.
Смачного!
До теми Свята ніч з зірками: Олександр та Юлія Божики поділилися рецептом тушкованої капусти з квасолею
Alyosha з сім'єю біля ялинки / Фото з інстаграму співачки