ЮНЕСКО визнала борщ українською стравою, – це перемога на культурному та гастрономічному фронті. Ресторатор і шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво висловився натомість про російську кухню в інтерв'ю 24 каналу.

Читайте також Ектор Хіменес-Браво зізнався, яким вчинком довів маму до лікарні

Ектор Хіменес-Браво про російську культуру

На думку кулінара, власне російської гастрономічної культури не існує, всі їхні страви – це мікс інших кухонь.

Я був у росії, у санкт-петербурзі. росіяни не мають своєї гастрономічної культури. Їхня кухня – це мікс всього, що було в радянському союзі. Я, як професіонал, знаю багато кухонь і можу сказати, що російська кухня – це нічого,
– підкреслив Ектор Хіменес-Браво.

"росіяни кажуть, що манти, плов, борщ – це все їхнє. Ні! У кожної країни є своя гастрономічна культура. В України вона дуже багата, що на час війни дуже важливо. Адже наші "сусіди" кажуть, що Україна – фейкова країна. Вибачте, що? У нашій культурі є всі аспекти: література, гастрономія, історія тощо. Спочатку була Київська Русь, а не москва", – додав ресторатор.

Ектор додав, що росія звинувачує Україну у тому, чим є сама: "росія – це лише мікс багатьох культур. І вони кажуть, що наша країна – фейк. Подивимось, хто ще буде фейком".


Ектор Хіменес-Браво / Фото Уляни Журби, 24 канал

Борщ – наш

  • 1 липня, на 5-у позачерговому засіданні комітету Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини борщ визнали українським, а не російським.
  • На історичне рішення емоційно відреагував Євген Клопотенко: "У нас на руках були сотні сторінок доказів, що культура приготування борщу – українська. А проти нас – ціла машина російської пропаганди. Але сьогодні наш борщ офіційно став Нематеріальною культурною спадщиною світу".