Укр Рус
8 квітня, 15:45
2

Євген Клопотенко іронічно відреагував на "зашквар" Захарової про "нацистський борщ"

Євген Клопотенко іронічно відреагував на "зашквар" Захарової про "нацистський борщ" Євген Клопотенко іронічно відреагував на "зашквар" Захарової про "нацистський борщ"

Кухар та ресторатор Євген Клопотенко багато років бореться у ЮНЕСКО за визнання борщу як нематеріальної спадщини України. Але йому стало дуже кумедно з останніх слів прессекретарки МЗС Росії Марія Захарова про "борщові утиски".

Захарова скаржилась на одному з брифінгів, що українці не хочуть ділитись борщем, бо він має належати комусь одному, а не всім загалом. На її думку, це і є "ксенофобія, нацизм, екстремізм у всіх проявах".

До слова Не треба вишукувати мед серед гівна, – Клопотенко пояснив, чому не варто шукати хороших росіян

Така заява стала приводом численних мемів та іронічних дописів в мережі. Не втримався і висловив свою думку шеф-кухар Клопотенко.

Росія каже: борщ як українська національна страва – це нацизм та екстремізм у всіх його проявах. Мій дипломатичний коментар з цього приводу: коли вони всі й**нуті, то вони ВСІ й**нуті, без виключення. Слава Україні. Цьом,
– написав шеф.

У коментарях українці підтримали Євгена та почали публікувати власні фотографії і відео з українською стравою. Ймовірно, така реакція українського суспільства ще більше "розізлить" росіян.

Чому борщ – головна страва в меню Клопотенка

Зазначимо, що в інтерв'ю для 24 каналу, яке вийде на сайті зовсім скоро, Клопотенко зізнався, чому у його новому ресторані "Інші" у Львові головною стравою є борщ.

"Борщ – це щось таке дуже емоційне. Зараз такий час, що борщ – це, напевно, те, що нас об’єднує, те, що нас надихає, те, що дає нам відчуття дому, те, що дає відчуття чогось рідного, приємного. Вочевидь, що без нього зараз нікуди, і він має зараз зовсім інші сенси – не просто їжа, а їжа, яка відображає наше суспільство і допомагає кожному відчути себе трішки в безпеці в той момент, коли ти його їси. От власне така його функція – вона досить емоційна, вона робить своє діло, і по-іншому я не міг би", – сказав чоловік та додав, що далі буде боротись в ЮНЕСКО, аби страву визнали суто українським надбанням.


Клопотенко розповів про борщ / Фото Наталі Боднар, 24 канал