Майже три роки тому Євген Клопотенко відкрив у Києві ресторан української кухні "100 років тому вперед". Через війну він перетворився на волонтерську базу, де щодня готують більше тисячі порцій для захисників столиці.

До теми Весь день готуємо, – Аліна Гросу показала, як ліпить вареники для біженців

Що Євген Клопотенко готує тероборонівцям у своєму ресторані

Як прибічник здорового харчування, Євген Клопотенко готує збалансовані обіди – з м'ясом, кашею, овочами, випічкою. Співзасновниця ресторану "100 років тому вперед" розповіла, що за 15 днів війни на їхній кухні було зроблено 8 820 порцій для теробороніців, нацгвардійців і поліцейських. З фінансуванням їм допомагають друзі з-за кордону.

За 15 днів моя люба команда та волонтери приготували 8 820 порцій їжі для київської тероборони, нацгвардії та поліції, а залишки продуктів відправляємо в притулок для тварин,
– розповіла Інна Поперешнюк у своєму інстаграмі.

Євген Клопотенко готує для тероборони, поліції та нацгвардії

Євген Клопотенко готує для тероборони, поліції та нацгвардії / Фото з інстаграму шеф-кухаря

Євген Клопотенко готує для тероборони, поліції та нацгвардії

Євген Клопотенко готує для тероборони, поліції та нацгвардії / Фото з інстаграму шеф-кухаря

Євген Клопотенко готує для тероборони, поліції та нацгвардії

Євген Клопотенко готує для тероборони, поліції та нацгвардії / Фото з інстаграму шеф-кухаря

Повний текст публікації Євгена Клопотенка:

Чим займаюся я та мої команди, поки у країні війна.

Команда ресторану. Ми організували точки з приготуванням їжі у різних місцях. Щодня готуємо близько 1500 порцій для ТРО. Також залучаємо міжнародні компанії, які допомагають з фінансуванням.

Команда мого особистого бренду. Ми не зупиняємо діяльність нашого проєкту. Є декілька причин. Перша – наш проєкт відповідальний за Україну і нам треба підтримувати її інформаційно. Друга – ми відповідальні за свою команду і нам треба підтримувати її фінансово. Зараз частина людей з команди займається волонтерською діяльністю, частина у ТРО, частина працює інформаційно. В інформаційній діяльності у нас є два великих фокуси:

  • Робота на міжнародному рівні. Я даю багато інтерв'ю ЗМІ про поточну ситуацію в Україні і додатково просуваю Україну в інфопросторі через їжу. Зв'язуюся з шефами з інших країн, щоб ті готували борщ, продавали його та донейтили гроші Україні. Окремо розповідаю іноземцям про українську їжу та вчу готувати наші страви. Щоб іноземці через такий спосіб знайомилися з українською культурою та розуміли, чому Україна варто того, щоб її захищали.
  • Робота всередині країни, щоб допомагати українцям. Ми з командою знов запускаємо у роботу наш сайт з рецептами, бо нам з вами треба не забувати їсти.