Пітер Чейчер — учитель музики із Філадельфії — присвятив поціновувачам хмільного напою цілу "пивну симфонію". Він записав на магнітну стрічку композицію звуків, які виникають при наливанні пива у різні посудини: керамічні, скляні чи бляшані. Музичні критики дали цьому творінню свою категоричну оцінку: мовляв, на пиві професор знається краще, ніж на музиці.
Куди ефектніше звучала "пивна" симфонія, яку створив його колега з консерваторії в Лос-Анжелесі Пол Чіхара: сольну партію у ній виконали пивні пляшки, кухлі та саме пиво.
Читайте також: Пивні фестивалі, де хмільний напій ллється рікою
А от доктор Холт Хансен з Копенгагенського університету по-іншому підійшов до улюбленої справи: після багаторічних досліджень він вивів ідеальне поєднання музики та пиво. З його висновків — для того, щоб максимально насолодитися пивом, міцні темні його сорти слід пити під мелодії високої тональності; для легких же і світлих сортів найкраще підійде музика на низьких тонах.