М'ясну сукню створили зі шматків аргентинської яловичини, які дизайнер Франк Фернандес купив у м'ясників, обслуговуючих його сім'ю. Цей наряд викликав бурхливу реакцію захисників тварин. Але вже в кінці вересня 2010 року автор сукні заявив, що м'ясний наряд Леді Гага збережуть для історії. Він не поділився подробицями, але повідомив, що сукню передадуть в надійні руки на зберігання.
Щоб підготувати м'ясне плаття до виставки, його обробили спеціальними хімікатами, а потім просушили. До відправки в музей плаття залишалося в спеціальному приміщенні для зберігання м'ясних продуктів. У процесі сушіння плаття втратило яскраво-червоний колір і стало схоже на в'ялену яловичину. Щоб надати йому свіжого вигляду, наряд перед виставкою пофарбували.