Мастер Шеф 10 сезон 14 випуск: Тіна Кароль стала суддею кулінарного шоу
У 14 випуску 10 сезону "Мастер Шеф" на 10-ку найкращих кухарів-аматорів країни чекають нові та складні випробування, а також до них у гості завітає талановита українська співачка – Тіна Кароль. Не пропустіть!
У 14 випуску 10 сезону "Мастер Шеф" до кулінарів-аматорів приїде в гості українська співачка Тіна Кароль, котрій 10 найкращих кухарів повинна смачно нагодувати, але не простими стравами, а згідно з дієтою зірки. Також аматорам потрібно буде здивувати суддів 10 сезону "Мастер Шеф" кулінарним інтертейментом.
Читайте також Мастер Шеф 10 сезон 15 випуск: хто з 6 чорних фартухів залишитися у проєкті, а хто покине шоу
Кулінарія, як видовище – саме так можна описати перший кулінарний конкурс від трійки суддів кулінарного проєкту 10 сезону "Мастер Шеф". Десятці найкращих кухарів країни потрібно приготувати сет з трьох страв: закуски, основної страви та десерту за 1,5 години та подати її суддям так, щоб створити особливу атмосферу, незвично подати страви, а можливо навіть і доготувати їх перед подачею.
Кулінари розділились на пари та приступили до виконання нелегкого завдання конкурсу.
Дмитро Балита та Марина Шмалько представили суддям 10 сезону "Мастер Шеф" сет підназвою "Їжа лісоруба". До нього входили такі три страви: картопля печена з грибним соусом, гарбузом та зеленню на закуску. Її подали на пеньку з ялицею, а цілу картоплину Дмитро ефектно роздушив рукою. Основна страва – копчена перепілка з кіноа, яку вони подали під ковпаком з імітацією диму, а на десерт тістечко у вигляді горіха, з ніжним кремом.
Суддям 10 сезону "Мастер Шеф" надзвичайно сподобався інтертеймент від пари кухарів 10 сезону "Мастер Шеф", також вони похвалили смак страв та презентації. Здається вони справились на всі 100%, та чи решта аматорів зможуть перевершити таку подачу і страви – дізнаємося прямо зараз.
Читайте також Хто увійшов у 20-ку Мастер Шеф 10 сезону: біографія учасників
Яна Балог та Іра Раковчен, запросили суддів в "хороший ресторан" та запропонували їм самим завершити приготування страв: обсмажувати бекон на вогні. На закуску дівчата подали гребінці з беконом, перепілка з апельсинами, та кіноа на основну страву – так вони повторили ідею попередньої пари учасників та не прогадали зі смаком. А на десерт подали суддям 10 сезону "Мастер Шеф" шоколадну сферу.
Суддям 10 сезону "Мастер Шеф" теж сподобалась концепція та страви від пари, щоправда, шоколадна сфера в Ольги Мартиновської не розбилася, через те, що була не правильно приготована.
На жаль, не зовсім вдалим був інтертеймент від Аліни Матвійчук та Марії Кривенко – хімічні експерименти не зовсім були цікавими для суддів 10 сезону "Мастер Шеф". Мірра Борисова та Марина Кобчук занурили суддів 10 сезону "Мастер Шеф" у романтичну атмосферу, поставили гілочки папороті, ароматизовані свічки… але страви дівчат були несмачними та навіть сирими.
Останніми презентували суддям 10 сезону "Мастер Шеф" свій інтертеймент ЮляВенедиктова та Іра Маленко. Дівчата запропонували суддям помандрувати у льодовикові історії та щось пішло не за планом. Сухий лід не димів, лосось під час презентації впав на сіно в грилі, а ізомальтова сфера на десерт не до кінця розбилась. Проте суддів 10 сезону "Мастер Шеф" ці всі казуси потішили, адже це й справді було кумедно.
Читайте також Мастер Шеф 10 сезон 13 випуск: повернення професіоналів на шоу й сформована 10-ка кращих кухарів
Ольга Мартиновська, Ектор Хіменес-Браво та Володимир Ярославський подякували всі кухарям за роботу та відзначили, що найкращими у цьому випробуванні були Дмитро Балита та Марина Шмалько, а чорні фартухи одягнули – Мірра Борисова та Марина Кобчук.
21 страва для Тіни Кароль
Оскільки минулого разу Дмитро Балита і Марина Шмалько показали круту командну роботу у парі, в цьому конкурсі судді 10 сезону "Мастер Шеф" вирішили перевірити, чого вони варті окремо. Для початку другого випробування 14 випуску 10 сезону "Мастер Шеф" потрібно, щоб капітани обрали учасників до своїх команд.
Марина обрала червоні фартухи та до її команди увійшли – Яна Балог, Іра Раковчен, Юля Венедиктова, Іра Маленко.
Дмитро був капітаном синьої команди до якої увійшли – Аліна Матвійчук, Мірра Борисова, Марія Кривенко, Марина Кобчук.
Судді 10 сезону "Мастер Шеф" схарактеризували Тіну Кароль, як дуже вибагливу в їжі, співачка вже не один рік дотримується кето дієти, з якою й буде пов'язане сьогоднішнє завдання кулінарів. Кето дієта – це без вуглеводне харчування, не можна вживати також і крохмалисті солодкі фрукти та овочі, натомість вона базується на жирній та білковій їжі: різноманітне м'ясо, молочні продукти, дикі види риб, та горіхи.
Кожна з команд отримає меню-щоденник, який повинна заповнити стравами – 7 сніданків, 7 обідів та 7 варіантів вечері.
Читайте також Мастер Шеф 10 сезон 12 випуск: одна з найсильніших битв чорних фартухів сезону
Повністю приготувати 21 страву за 2 години – нереально, тому 10-ка кулінарів повинна приготувати лише заготовки по всіх стравах, які потім можна легко до готувати та подати зірковій судді 10 сезону "Мастер Шеф".
Саме Тіна Кароль обере переможця цього випробування, а судді 10 сезону "Мастер Шеф" вже проведуть голосування команди, що зазнала поразки.
У команди синіх Тіна Кароль замовила сирники з апельсиновим соусом, панкейки з гарбуза, яйце по-флорентійськи, Володимир Ярославський обрав для себе смузі боул, Ектор Хіменес-Браво – авокадо тост, а Ольга Мартиновська ростбіф.
У червоних співачка замовила сирники, авокадо бургер, салат з печінки, Володимир Ярославський – кальмари фаршировані грибами, Ектор Хіменес-Браво – качку, а Ольга Мартиновська – фарширований перець.
У обох команд були свої кулінарні погрішності, але сирий кальмар та сухі сирники червоної команди пробачити неможливо. Тіна Кароль подякувала аматорам 10 сезону "Мастер Шеф" та назвала синю команду переможцями у цьому конкурсі. На червоних чекає голосування.
Битва чорних фартухів
За результатами голосування червоної команди, чорні фартухи одягнули капітан Марина Шмалько та Ірина Маленко.
Сеанс одночасної гри, саме так назвали цю битву чорних фартухів судді 10 сезону "Мастер Шеф". Аматори в чорному будуть готувати паралельно з суддями, які спеціально розробили свої авторські та складні страви – кулінарам потрібно зробити їхні точні копії.
У суддів на приготування своїх страв буде 45 хвилин, а в учасників – 75 хвилин.
Ольга Мартиновська готує ескалоп з фуа гра, жу з качиних кісточок та ескалоп з інжиру, Володимир Ярославський – ростбіф з йоркширським пудингом, а Ектор Хіменес-Браво – Баклажан з тофу, сичуанським соусом та рисом.
Марина Шмалько готувала одразу дві страви шефів – Ольги та Володимира, Марина Кобчук – страву Ектора та Володимира, а Мірра та Ірина Маленко – Ольги Мартиновської.
Судді ввічливо запропонували учасникам скуштувати страви котрі вони приготували за відведений час, перш ніж приступлять до оцінювання їхніх копій. Аматори були вражені досконалими смаками у стравах шеф-кухарів – вони були ідеальні та смачні.
Після дегустації суддями 10 сезону кулінарного проєкту "Мастер Шеф" 10 сезону всіх приготованих страв аматорами в чорних фартухах – винесли свої вердикти. На жаль, 14 випуску 10 сезону "Мастер Шеф" проєкт покидає – Марина Шмалько.
Дивіться відео 14 випуску 10 сезону "Мастер Шеф" онлайн: