Євген Клопотенко розповів, чому його звільнили з італійського ресторану
Джерело:
"Радіо НВ"Кулінарією Євген Клопотенко захопився вже у свідомому віці. Після закінчення університету він влаштувався в італійський ресторан у Києві, де вперше потрапив на професійну кухню. Саме через любов до приготування їжі його звільнили з роботи.
Перший кулінарний досвід Євген Клопотенко отримав у німецькому McDonald's, куди потрапив за студентською програмою. Однак тоді він навіть не здогадувався, що пов'яже своє життя з кулінарією і здійснить прорив у системі шкільного харчування. Усвідомлення того, що він стане кухарем, прийшло до нього значно пізніше.
До теми Пішли в інший заклад, – батьки Євгена Клопотенка не змогли пообідати в його ресторані
Усе завдяки італійському ресторанчику в Києві. У закладі неподалік Контрактової площі Клопотенко працював офіціантом. Там він вперше побачив шестикілограмового лосося і захопився кулінарією. Замість того, щоб обслуговувати відвідувачів у залі, він спостерігав за процесом на кухні. Не дивно, що на роботі зірка протримався всього два місяці.
Мене вигнали, бо я нічого не робив. Я просто стояв на кухні, дивився. Там стіл прийшов, а я кажу: "Ну візьміть його, обслугуйте, мені пофіг",
– пригадав Євген Клопотенко.
Він додав, що в тому закладі працював досвідчений офіціант, який розповідав йому про італійську та французьку кухні. Тоді юнак сказав собі: "Не хочу бути офіціантом, хочу бути кухарем".
І в нього вийшло! Євген Клопотенко став не просто кухарем, а шеф-кухарем. Він переміг у кулінарному шоу "МастерШеф", відкрив власний ресторан у Києві та допомагає першій леді Олені Зеленській з реформою шкільного харчування.
До слова, улюблена робота приносить йому не лише задоволення, а й великі гроші. Щомісяця він витрачає шалену суму – до 60 тисяч гривень.